CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 13 March 2012




Profile :
Real Name: 노민우 (No Minwoo)
Nick Names/Alter Ego: Rose, R, Alice, Hika, Princess, Rose Beet’z, Dr Shals, Nomin, Beansprout, CEPO, Tokkot
Occupation: Actor, Musician/Producer, Model, University Student
Birth Date: May 29th, 1986
Birth Place: South Korea
Sign/Zodiac: Gemini/Tiger
Blood Type: AB
Height: 184cm
Weight: 72kg
Talents: Guitar, Drums, Piano, Acting, Singing, Rapping, Horseback Riding, Modeling, Songwriting, Dancing, Drawing, Martial Arts, Being Fashionable ;)
Languages: 1st Language: Korean, 2nd Language: Japanese
Music Debut:
2004 with The TRAX
2009 with 24/7
This slideshow requires JavaScript.
Drama :
* Rock Rock Rock (KBS2, 2010)
My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox (SBS, 2010)
* Pasta (MBC, 2010)
* Jung Yak Yong (OCN, 2009, cameo)
* Mrs. Town (tvN, 2009)
* Tae Hee, Hye Kyo, Ji Hyun (MBC, 2009)
* Detective Mr. Lee (tvN, 2008)
* Ghost Pang Pang (SBS, 2007)
Movies :
* A Frozen Flower (2008)
Trivia
* KPOP group: Current member of 24/7, former drummer of The TRAX (under the stage name Rose).

HUHUHU.... No Min Woo...
Minat dia ni sangat-sangat... ^^v (peace)

Thursday, 16 February 2012

my last picture with dad

ASSALAMUALAIKUM......

Hari jumaat merupakan ketua kepada semua hari.... Hari yang cukup indah.... Saya nak kongsi gambar terakhir bersama ayah.... ARGHH..!!! Senyuman itu memang selalu dikenangkan.... Balik dari asrama saja sudah terasa sunyinya... Tiada lagi suara yang mampu membuatkan saya tersenyum.... Semua kini hanyalah kenangan.... Sekarang ni, rasa tak nak balik rumah pun dah ada... Kalau balik ja, asyik teringatkan ayah.... Termimpi-mimpi dibuatnya....

Thursday, 9 February 2012

hari ke 3

Sunyinya hari-hari yang aku lalui sekarang ini... Rasa nak balik asrama cepat-cepat ja.... Malas aku nak duduk di rumah.... Setiap perkara yang aku buat, ada ja yang tak kena.... ARGHHH..!!!! Nak balik asrama..... PMR dah tak lama lagi.... Aku kena start study dah... Just happy go lucky.... Teringat plak aku pada ayah.... Al-Fatihah.... Damailah engkau di sana wahai ayah... ^_^

Wednesday, 8 February 2012

kehilangan yang amat bermakna buat diriku dan keluarga

Kini aku sudah tidak dapat lagi mendengar suaranya... Dahulu kala, kalau aku mendengar suaranya pasti aku ketakutan.... Mestila aku takut, suaranya yang garang itu selalu bermain di fikiran aku ini.... Mendengar saja lawaknya, ia membuat aku ketawa tanpa henti... Kalau aku nampak dia pegang rotan, maka tanpa sepatah perkataan aku akan terus lari... Aku takut pada rotannya itu.... Alangkah indahnya hidup aku ketika itu.... Kini semuanya berubah apabila insan istimewa itu telah pergi selama-lamanya meninggalkan aku dan keluarga... Insan itu ialah AYAH aku yang amat aku sayang... Orang kata aku ni anak ayah... Tak semestinya begitu... Aku lebih rapat dengan arwah berbanding emak aku... Aku redha dengan ketentuan illahi... Pada 7/2/2012 ayah telah pergi buat selamanya..... Arwah tokwan meninggal pada 6/2/2011, setelah genap setahun tokwan meninggal.... Ayah pula menyusulnya.... Tapi tak apa, ayah sudah berusaha melawan penyakitnya hampir-hampir 2 bulan.... Aku sudah tidak sanggup melihat keadaannya yang begitu sakit ketika di Hospital Sultanah Bahiyah..... Aku gembira kerana arwah sempat berpesan padaku agar belajar rajin-rajin... InsyaAllah, kalau aku mampu... deretan A dalam PMR akan ku hadiahkan untuknya.... Akhir kata.... SELAMAT TINGGAL AYAH..... Al-Fatihah....

Saturday, 4 February 2012

selamat menyambut maulidur rasul

ASSALAMUALAIKUM....

Hari ini merupakan hari kelahiran Nabi Muhammad SAW... Hari yang amat diingati oleh setiap umat Islam...

Mari berselawat ke atas RASULULLAH sahabat2ku...
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد Selawat Allah ke atas Muhammad
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ Selawat salam dipohon lagi
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد Selawat Allah ke atas Muhammad
صَلَّى اللهُ ع...َلَيْهِ وَسَلَّمَ Selawat salam dipohon lagi
...
يَا نَبِيْ سَلاَمٌ عَلَيْكَ Wahai Nabi salam atasmu
يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيْكَ Wahai Rasul, salam atasmu
يَا حَبِيْبُ سَلاَمٌ عَلَيْكَ Wahai kekasih, salam atasmu
صَلَوَاتُ الله عَلَيْكَ Selawat Allah ke atasmu

أَشْرَقَ الْبَدْرُ عَلَيْنَا Bulan purnama menyinari kita
فَاخْتَفَتْ مِنْهُ الْبُدُوْرُ Hilang segala cahaya
مِثْلَ حُسْنِكَ مَا رَأَيْنَا Indah menawan tak pernah dilihat
قَطُّ يَا وَجْهَ السُّرُوْرِ Wajah gembira sepanjang hayat

أَنْتَ شَمْسٌ أَنْتَ بَدْرٌ Kaulah matahari, kaulah bulan
أَنْتَ نُوْرٌ فَوْقَ نُوْرٍ Kaulah cahaya mengatasi cahaya
أَنْتَ إِكْسِيْرٌ وَغَالِي Kaulah rahsia hidup mulia
أَنْتَ مِصْبَاحُ الصُّدُوْرِ Kaulah menyuluhi jiwa

يَا حَبِيْبِيْ يَا مُحَمَّد Wahai kekasihku, ya Muhammad
يَا عَرُوْسَ الْخَافِقَيْنِ Wahai pendamping indah sejagat
يَا مُؤَيَّدُ يَا مُمَجَّدُ Wahai Nabi dijulang dipuja
يَا إِمَامَ الْقِبْلَتَيْنِ Wahai imam 2 kiblat

مَنْ رَأَى وَجْهَكَ يَسْعَد Bahagialah orang memandang wajahmu
يَا كَرِيْمَ الْوَالِدَيْنِ Wahai penghulu keturunan mulia
حَوْضُكَ الصَّافِى الْمُبَرَّد Kolam airmu sejuk jernih
وِرْدُنَا يَوْمَ النُّشُوْرِ Kunjungi kami pada hari akhirat

مَا رَأَيْنَا الْعِيْسَ حَنَّتْ Sepanjang malam unta berjalan
بِالسُّرَى إِلاَّ إِلَيْكَ Tiada berhenti rindukanmu
وَالْغَمَامَةْ قَدْ اَظَلَّتْ Engkau dipayungi awan putih
وَالْمَلاَ صَلُّوْا عَلَيْكَ Dan Malaikat sama berselawat

عَالِمُ السِّرِّ وَأَخْفَى Allah mengetahui rahsia sulit
مُسْتَجِيْبُ الدَّعَوَاتِ Dialah menyahut semua seruan
رَبِّ إرْحَمْنَا جَمِيْعًا Wahai Tuhan Rahmatilah kami
بِجَمِيْعِ الصَّالِحَاتِ Dengan segala amalan soleh

وَصَلاَةُ الله عَلَى أَحْمَد Selawat Allah ke atas Muhammad
عَدَّ تَحْرِيْرِ السُّطُوْرِ Sebanyak baris kertas ditulis
أَحْمَدُ الْهَادِي مُحَمَّد Ahmad Muhammad petunjuk jalan
صَاحِبُ الْوَجْهِ الْمُنِيْرِ Empunya wajah berseri menawan

صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد Selawat Allah ke atas Muhammad
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ Selawat salam dipohon lagi
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد Selawat Allah ke atas Muhammad
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ Selawat salam dipohon lagi

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلَيْهِ Wahai Tuhan, selawat dan salam dan keberkatan atasnya








PMR OH PMR

ASSALAMUALAIKUM....

aku nak kongsi sikit tentang matapelajaran tambahan yang aku ambil di sekolah... BAHASA ARAB... ramai yang tak berminat dengan subjek ni... jujur aku katakan, dlu aku pun tak suka dengan subjek ni... tapi semakin lama aku belajar, ia semakin SERONOK.... ramai yang minta turun kelas hanya atas alasan < bahasa arab susah la > tak kan la hanya sebab tu kawan-kawan aku yang lain nak turun kelas... sedih la aku lihat kelas aku tahun ni... hanya ada 12 orang ja... 5 lelaki 7 perempuan... jangan la biarkan kelas 3 AGAMA tu pupus plak.... walaupun aku tak faham apa yang diajar dalam BA tu... aku masih boleh jawab soalannya dengan cara hafal formula yang ustazah bagi sejak dari tingkatan 2... tanamkan minat tu dalam diri kawan-kawan semua... InsyaAllah kita akan suka subjek ni... jangan sesekali menyesal bila belajar subjek ni... bahasa arab kan bahasa syurga..... mungkin juga suatu hari nanti kita dapat melanjutkan pelajaran ke negara arab, tak perlulah susah payah kita belajar semata-mata hanya untuk pergi sana.... tahun ni kita PMR... bahasa arab pastikan A+....

3 AGAMA 2012

-Muaz
-Fazrin
-Faizul
-Izham
-Amir
-Ida
-Tumi
-Aqilah
-Fathini
-Fatin
-Atiqah
-Fatihah

tinggal ni ja dalam kelas AGAMA.... bertahan ya kawan-kawan.... tahun ni ja kita nak belajar BAHASA ARAB...



KELAS 2 AGAMA 2011 < huhuhu.... gambar aku tak ada... x aci tol>

Wednesday, 25 January 2012

my new blog..!!

GOOD MORNING..!!
ok tak rupa blog aku yang baru ni... dah tak tahu bagaimana nak design.... aku ni bukannya pndai sangat nk design blog bagi cun.... huhuhu... setakat ni saja coretan aku malam ni...  tak ada mood nak membebel banyak-banyak pula..

Saturday, 14 January 2012

tak ada keja

Assalamualaikum....!!!

okey lah... aku tak nak cakap banyak hari ni.... aku cuma nak bagi tahu bahawa hari ini aku akan pulang ke asrama.... hilanglah segala kebebasan aku selama 3 hari.....



tak ada keja

Assalamualaikum....!!!

okey lah... aku tak nak cakap banyak hari ni.... aku cuma nak bagi tahu bahawa hari ini aku akan pulang ke asrama.... hilanglah segala kebebasan aku selama 3 hari.....



Thursday, 12 January 2012

kaki oh kaki

ASSALAMUALAIKUM.....

hari ni hari jumaat iaitu ketua kepada semua hari.... aku nak kongsi pic aku yang kononnya sakit hari tu.... jangan gelak sudah


kaki aku yang tergeliat sampai buku lali aku hampir2 tertanggal


saat-saat menyakitkan dan memalukan bagi aku....huahuahuahua

Friday, 6 January 2012

kem di asrama

ASSALAMUALAIKUM.....!!!

huahuhuahua.... aku tak sempat nak join kem di asrama kerana kaki aku sebelah kanan ni terseliuh waktu sukaneka tadi.... aiyaaa!!! nasib2.... thanks pada kakak dan abang fasilitator dari uitm yang tolong saya ya.... sedih lorh tak dapat join....

u-kiss